注册 登录  
 加关注
查看详情
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

杨吉辉英语工作室

学英语没有捷径,只有不断的努力。加油!你会成功的。

 
 
 

日志

 
 
关于我

杨吉辉,西安市育才中学高级英语教师,民进会员。《中学英语教学参考》编辑部特邀编委,陕西师范大学外语学院教育硕士导师,论文评审及答辩委员会委员,陕西省首批网上支教教师。参与编写出版《 3+x 高考英语突破》《高中会考单元检测》《胜券在握》《胜券》《榜上有名2010陕西省高考新题型核心突破》《榜上有名语法分册》《榜上有名2011年高考一轮复习》《高考密码2012陕西一轮总复习》等 10 余部教辅资料。愿意为中学生朋友答疑解惑。

文章分类

高中英语必修二第四单元重点、难点  

2009-12-17 09:56:59|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

 

Unit Four   Wild life protection

1、 As a result these endangered animals may even die out.

    结果,这些濒危的动物将会灭绝。

    die out

    用法归纳:

   (1)(火)熄灭

    The fire died out in the heavy rain. 大雨中火灭了。

   (2)绝种

    About 50 species die out every day in the world. 世界上每天大约有50中物种灭绝。

    联想扩展:

   (1)die away 消逝;平息;静下来(多指声音)

    The noise of the plane died away in the distance. 飞机的声音在远处消逝了。

   (2)die down 平息;静下来

    The noisy city dies down at night. 嘈杂的城市晚上就静下来了。

   (3)die for / die to do sth. 迫切想做某事

    I am dying to buy a new car. 我很想买一辆新车。

   (4)die from 由于…而死;因…而死

    Many people die from accidents every day. 每天有很多人死于事故。

(5)die of  因(患)…而死

 His father died of cancer three years ago. 他父亲三年前死于癌症。

   (6)die off 一个个死去

    People with Aids will die off. 得艾滋病的人会一个个死去。

    即时活用:

    Most of the old customs here have ______ already.

    A. died away   B. died out     C. died down     D. died off

    答案:B

2、Daisy had always longed to help endangered species of wildlife.

    黛西一直希望能帮助濒临灭绝的野生动物。

    这里long为不及物动词,表示“渴望”,后跟动词不定式。

   The old man is still longing to go to college. 那个老人还渴望上大学。

   Do you long to buy a new car? 你想买辆新车吗?

   联想扩展:

   long for sth. 迫切希望得到

   How I long for your comments on my new dress! 我多么希望得到你对我新衣服的评价!

   联想扩展:

  (1)long adj. 长;长久的;长时间的

   It will not take long before we meet again. 我们不多久就会再见面的。

  (2)long adv. 长久;长期

   Houses built with mud will not last long. 用泥造的房子不能长期使用。

3、Daisy responded immediately. 黛西立刻回答。

   respond vi. 回答;响应

   I waved to him but he didn’t respond. 我对他挥手,但他没反应。

   Unless we listen carefully, we can’t know how to respond.

除非我们认真听,否则我们就不知道怎么回答。

联想扩展:

respond to 回答;响应;作出反应

Sometimes my students don’t respond to my questions. 有时候我的学生不回答我的问题。

Companies should respond to the customers demands at any time.

任何时候公司都应该对顾客的要求作出反应。

4、At that Daisy cried. 听到那些话黛西哭了。

   at  prep. 对于;由于

   At the news the two girls burst into tears. 听到那个消息两个女孩哭了。

   We are happy at his returning to work. 他又回来工作我们很高兴。

   联想扩展:

   at还可表示

  (1)在…地点; 在…场合

   Please wait for me at the school gate. 在学校大门口等我。

   Did you speak at the meeting? 你在会上发言了吗?

  (2)在…时间

   It started to snow at mid-night last night. 昨晚午夜开始下雪。

   I was a middle school student at that time. 那个时候我还是个中学生。

  (3)表示动作的方向

   Don’t throw anything at the animals. 别向动物扔东西。

   What are you laughing at? 你们在笑什么?

  (4)在某方面

   Zhou Zhou is clever at conducting. 舟舟在指挥方面很聪明。

   The boy is rather slow at language. 那个孩子学语言很慢。

  (5)表示价格、速度、数量等

   The car is running at a low speed. 那辆车在慢速运行。

   They buy vegetables from the farmers at a low price and sell them at a high price in cities.

   他们从农民那里低价收购蔬菜然后在城里高价出售。

   联想扩展:

   at a distance 在一定距离  at a loss 不知所措 at a time 一次  at any rate  不管怎样 

at first 最初   at first sight 乍一看  at large 逍遥法外  at least 至少  at (the) most 之多  

at once 马上  at present 目前  at the same time 同时  at times 有时  at work 上班

5、Daisy turned around and found that she was being watched by an elephant.

   黛西转过身发现一头大象正看着她。

   turn around 转身

   The little boy turned around and ran to his mother. 小男孩转过身向妈妈跑去。

   联想扩展:

   turn about 向后转 turn against 背叛  turn down 拒绝;把声音关小 turn in 上交  turn off 关上;离开 turn on 打开  turn out 结果是;原来是 turn over 移交;翻转  turn to 查阅;转向;向某人求助 turn up 出现;开大声音

   即时活用:

   1、When you have trouble in learning English, you can ________ your English teacher for help.

A. turn up       B. turn to       C. turn down       D. turn on

      答案:B

   2、We wanted to get home before dark, but it didn’t quite _____ as planned.

  A. make out   B. turn out   C. go on   D. come up

  答案:B

   3、I can' t hear clearly. Please ____ the radio ____ a little.

A.tum;on     B.tum;off     C.tum;down      D.tum;up

      答案:D

   4、Thirty people were expected, but only twenty - four ____.

A. turned in    B. turned up    C. turned to    D. turn up

      答案:D

   5、–Is the radio bothering you?

       --- It certainly is. I’d like it _______off.

A. turning      B. to turn    C. turned    D. turns

      答案:C

   6、To ask someone for help is to turn ________him.

A. to   B. for     C. on        D. by

      答案:A

   7、To reject an offer is to turn it _________.

A. out    B. over    C. back    D. down.

      答案:D

6、Daisy turned around and found that she was being watched by an elephant.

   黛西转过身发现一头大象正看着她。

   find vt. 发现

   用法归纳:

  (1)+名词

   Have you found the truth of the matter? 你发现事情的真想了吗?

   I found a note on my desk, who put it here? 我在桌子上发现了一张字条,谁放的?

  (2)+从句

   Looking at his watch, he found that it was already ten. 看一下手表,他发现已经十点了。

   The teacher found that some students had his homework done by others.

   老师发现有些学生让别人做作业。

  (3)find + O + OC

    A. find + O + 形容词

      Do you find it easy to do in this way? 你发现没有,用这种方法做就很简单。

    B. find + O + 现在分词

      Walking outside, I found him smoking in the yard. 走出去,我发现他在院子吸烟。

    C. find + O + 过去分词

      Teacher, I found the window broken. 老师,我发现窗子破了。

    D. find + O + 名词

      The students find him a good teacher. 学生们发现他是个好老师。

    E. find + O + 副词

      We went to see him, but found him out. 我们去看他,但发现他没在。

    F. find + O + to be

      We all find him to be a good student. 我们都发现他是个好学生。

    G. find + O + 介词短语

      I found him in good health last time I saw him. 上次碰到他我发现他身体很好。

    即时活用:

    1、He said that we would find the map ______ in helping us to visit the city of Xi’an.

      A. of great value    B. great value  C. greatly value   D. great valuable

      答案:A

    2、______ the classroom, the teacher found the students ______, so he was very angry.

      A. Step into; talking    B. Stepping into; talking   C. Entering; talked    D. Enter; talked

      答案:B

    3、Mrs White found her husband surrounded by letters and papers and_______ vey worried.

A. to look   B. looked  C. looks    D. looking

答案:D

    4、When I came back, I found the door _______.

A. lock  B. locking  C. to lock   D locked

       答案:D

    5、Five books on the shelf are found _____.

A.tear  B. tearing  C. tore  D. torn

             答案:D

7、Farmers hunted us without mercy. 农民们毫无怜悯的猎杀我们。

   mercy n.

   用法归纳:

  (1)怜悯;同情

   The farmer showed mercy to the frozen snake. 农夫怜悯冻僵的蛇。

   People have no mercy on thieves. 人们不同情小偷。

  (2)值得感激的事

   We must be thankful for small mercies. 滴水之恩当涌泉相报。

   What a mercy he escaped the earthquake! 他逃过了地震,这是多么值得感激的事。

   联想扩展:

   at the mercy of  任由…摆布

   The small boat is at the mercy of big waves. 小船任由大浪摆布。

   have mercy on… = throw mercy to… 同情;怜悯

   We should not show mercy to enemy. 我们不应该同情敌人。

   throw on someone’s mercy 请求…的宽恕

   The suspect threw himself on the victims’ mercy. 嫌疑犯请求受害人的宽恕。

8、They allowed tourists to hunt only a certain number of animals if they paid the farmers.

   如果游客们给农民付钱,政府就允许他们猎杀一定数量的动物。

   certain adj.

   用法归纳:

  (1)肯定;有把握

   I am not certain how old he is. 我不肯定他多大。

   He is certain to come this afternoon. 下午他肯定会来。

   特别提示:

   certain 表示“肯定;有把握”时,一般用作表语,后面跟of 引起的短语、不定式或从句。

  (2)某个;某种;某些

   A certain person called up you this morning, but you were not in. 有个人早上给你打电话,但你不在。

   They only explained the problem to a certain degree. 他们只把那个问题解释到一定程度。

   特别提示:

   certain表示“某个;某种”时,前面要加不定冠词a;表示“某些”时,前面不加冠词。

   “a certain +名词”表示“一个不认识的,或者叫不出名字的,或者记不大清楚的人或物”。

   另外,some+可数名词单数也表示“某个;某种”。

  (3)某种程度上

   There was a certain coldness in his attitude towards me. 他对我的态度有那么一些冷淡。

   即时活用:

   1、I know nothing about him except that he works in ____company.

A. certain     B. some    C. one     D. an

     答案:B

   2、I know ______type of machine is needed but I have no idea which type.

A. certain    B. two    C. some   D. an

      答案:C

9、but I’d like to help as the WWF suggests. 我要像世界野生生物基金会建议的那样来提供帮助。

   suggest vt. 建议

   用法归纳:

  (1)跟名词

   Everyone can suggest one or two books. 每个人可以建议一两本书。

   I suggest an early start tomorrow morning. 我建议明天早上早点出发。

  (2)跟动名词

   I suggest having a meeting to discuss the problem. 我建议开会讨论这个问题。

   My mother suggested my staying at home to relax myself. 妈妈建议我呆在家里放松一下。

   特别提示:

   suggest doing一般表示主语也参与。

  (3)跟从句

   The doctor suggested that I should have a holiday. 大夫建议我休假。

   Our English teacher suggested we read English every day. 英语老师建议我们每天读英语。

   特别提示:

   (1)suggest后跟从句时,从句谓语要用should加动词原形,should可省略。

   (2)suggest表示“暗示,表示”时,从句谓语不用虚拟语气。

        His pale face suggests he is ill. 他苍白的脸说明他病了。

(3)一坚持:insist   二命令:order, command   三建议:advise, suggest, propose  四要求:ask, demand, require, request 后跟宾语从句时,宾语从句的谓语要用should +动词原形,should可以省略。

   即时活用:

      1、The assistant suggested Mary ____ the blue skirt.

A. buying     B. bought     C. to buy    D. could buy

      答案:A

      2、Our teacher suggested Wang Lin ____ to America for further study.

A. should send   B. would be sent     C. sending    D.be sent

      答案:D

     3、Leaves flying in the air, it _____ the old good days I spent in the mountain village.

A. suggests   B. suggest me    C. thinks      D. thinks of

     答案:A

     4、One of the orders that we received was that we ______ there on time.

A. get      B. got to    C. arrived       D. would get

     答案:A

    5、It is suggested that the play______, which is about the civil war, until next Sunday.

       A. be put on    B. to be put off     C. put off    D. be put off

    答案:D

10、It contains a powerful drug which affects mosquitoes.

    它里面含有能影响蚊子的功能强大的药物。

    affect vt

    用法归纳:

   (1)影响

    The amount of rain affects the growth of crops. 雨量影响庄稼的长势。

    The American economy affects the world’s economy. 美国经济影响世界经济。

   (2)引起感情波动

    Music affects some people strongly. 音乐对有些人的感情影响很大。

    The news didn’t affect us at all. 那个消息对我们没有一点影响。

11、You should pay more attention to the rainforest where I live and appreciate how the animals live together.

    你们应该更加注意我们生活的热带雨林,享受动物们一起生活的美景。

    appreciate vt. & vi.

    用法归纳:

   (1)欣赏

    Do they appreciate your skill? 他们欣赏你的技能吗?

    It is because I can’t appreciate music that I will not go to the concert.

    由于我不会欣赏音乐我就不去音乐会了。

   (2)感激

    I heartedly appreciate your helping. 我从心里感激你的帮助。

   The stranger appreciated my kindness. 那个陌生人感谢我的善良。

  (3)理解;体会

   Who can appreciate my feelings? 谁能体会我的感情?

   Now I have appreciated how much I owe to my parents. 现在我才理解我欠父母多少。

   即时活用:

   1、—I really appreciate          to holiday with you on this nice island.

—It’s my pleasure.

           A. have time         B. having time           C. to have time          D. to having time

     答案:B

   2、– Shall I mail this letter for you?

       ---Yes. I’ll appreciate _________.

A. that you do     B. this    C. you to do it   D. it

      答案:D

12、No rainforest, no animals, no drugs.  没有热带雨林,就没有动物,也就没有药物。

    No + n.,no + n. 没有…,就没有…。

    No pains, no gains.  不劳无获。

    No water, no man. 没有水,就没有人类。

13、What should be done to punish people who do harm to the animals?

    对那些伤害动物的人该怎么处罚?

    do harm to sb. / sth.= do sb./sth harm  对…有害

    Smoking will do harm to your health. 吸烟对身体有害。

    It will not do you any harm to study hard. 努力学习对你们没有任何害处。

    联想扩展:

    do sb. /sth. good = do good to sb. / sth. 对某人/某物有好处 / 有益处

    do sb. wrong = do wrong to sb. 冤枉某人;对某人做了坏事

    do sb. a favor = do a favor to sb. 帮某人忙

    I will never forget the wrong you have done to me. 我永远不会忘记你对我做的坏事。

    特别提示:

    只有favor前加a,其他词前都不加冠词。

    即时活用:

    1、The doctor says a few days' rest in a quiet place will ____ you a lot of good.

A. make     B.do      C.give    D.get

       答案:B

    2、– Why is he stopping the car?

       ---He says it will ____ to get out and stretch our legs.

A. do us good         B. be better of us   C. do us well          D. be fine of us

      答案:A

14、Then pick out four more sentences using the present progressive passive voice from the passage.

    然后从文章中再挑选出四个用正在进行时态被动式的句子。

    pick out

    用法归纳:

   (1)选好;选出

    My wife is going to pick out a new jacket for me with me.

我妻子准备和我一起去给我选一件外套。

Please pick out the one you want. 把你想要的那一个挑出来。

   (2)认出

Can you pick me out in the old picture? 你能在那张老照片里认出我吗?

I can pick him out easily in the crow because he is wearing a red cap.

我很容易在人群中认出他应为他戴了一顶红帽子。

易混辨析:

select; choose; elect; pick out 挑选;选择

    select 在同类的许多东西中,进行有斟酌的精选。强调以客观为标准进行选择。强调从许多不同种类中进行强调从许多不同种类中进行选择时的挑剔态度。

    The woman selected the best tings from the shop.

    choose 侧重于凭个人意愿或判断力在一些人、物或行为方式中选出一个的意思。

    Finally I chose the job that the company offered.

    elect 指选举或用其他方法推选人,有时也可治“决定”。这种选择通常指通过深思熟虑。

    All the people agreed to elect me their chairman.

    pick out 指从个人角度在众多中进行挑选,常用于经过对比就能做出决定的场合。

    Will you help me pick out the good apples?   

15、They lived on the earth tens of millions of years ago, long before humans came into being and their future seemed secure at that time.

    它们生活在成千上万年前,远远早于人类出现以前,并且那个时候它们的未来视乎很安全。

come into being/ existence 建立;产生

No one knows when such a custom first came into being.

没有人知道这个习惯第一次是什么时候形成的。

How does that attitude come into being? 那种态度是怎么出现的?

联想扩展:

come into effect 生效

 

  评论这张
 
阅读(8788)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2018